Lagt i handlekurven
6
"Vi drikker for å bli fulle, og fulle det blir vi, og blir vi ikke fulle, så drekker vi mer, HEI SKÅL!"
Sånn høres det gjerne ut når det drikkes akevitt rundt julebordet i vårt vidstrakte land. Men det finnes flere alternativer enn akevitt, gløgg og juleøl. Nedenfor har vi samlet våre enkleste juledrinker som passer perfekt til festene i desember – og vi klapper i hendene for det!
En tidløs klassiker, må vi få kalle den gode, gamle russeren. Her i en vintrete versjon med deilig kaffesmak!
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Ha vodka, kaffelikør og isbiter i ditt fineste juleglass. Tilsett fløten forsiktig, gjerne rennende over baksiden av en skje som en ekte bartender. Voilà, klar til å serveres!
Du forbinder kanskje Sangria med Spanias eksotiske frukter og klima, men den kan fint lages akkurat så julete at den passer til desemberfestene våre her oppe i det kalde nord. Det gjelder bare å tilpasse ingrediensene!
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Ta frem den fineste kannen din og press ned saften fra 1 appelsin. Tilsett vin, gløgg (kald, så klart), kanelstenger, appelsinskiver og granateplekjerner. Så lar du alt sammen trekke i ca. 30 min. Velg glass til serveringen og fukt kantene med en appelsinskive. Dypp deretter kantene i en blanding av sukker og kanel. Til slutt heller du sitronbrus og is i kannen RETT FØR servering. Nå har du en skikkelig KANONKANNE som vil imponere slekt og venner!
En sprudlende Aperol Spritz er perfekt for finsmakeren, sant? Denne klassiske sommerdrinken har vist seg å fungere utmerket som juledrink også – ikke er den vanskelig å lage heller!
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Fyll is i et stort vinglass og ha i Aperol, appelsinskiver og bærjuice. Topp med musserende vin, rør rundt og avslutt med litt Club soda for ekstra bobler. Pynt med myntekvast for ordentlig jule-feeling. Lett, eller hva?
Det er så innmari hyggelig med kanel at vi selvfølgelig må tipse om Hot Cinnamon, drinken som inneholder ORDENTLIGE kanelstenger og eplevin. En fantastisk koselig drink som varmer sjelen innenfra.
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Ned med eplesider og eplevin i en gryte og la det putre på lav varme. Tilsett kanelstengene og la det smelte ordentlig sammen før du heller opp i en kopp og garnerer med skallet fra et rødt eple. Varmt, godt og ikke minst julete!
Den er varm, kremete og inneholder den mest julete drikken: gløgg. Perfekt til julefest!
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Visp kremen, men ikke for mye – vi vil ha den akkurat passe rennende. Samtidig som du visper, varmer du gløggen i en passende gryte. Hell opp gløgg og rom i noen sjenerøse shotglass og topp med krem. Topp med kanel for å gjøre det litt ekstra fint. Skål!